JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

Sekcije iz oblasti MEDICINA I SESTRINSTVO

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Prezentacije su kreirali učenici, uz pomoć nastavnice praktične nastave Dajane Vujičić.


12 May 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Prezentacije su kreirali učenici, uz pomoć nastavnice praktične nastave Dajane Vujičić.


12 May 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na 21. Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST MLADIH 2019" ekipa JU Medicinske škole, predvođena mentorima Sanjom Stupar, prof. i Daliborkom Savičić, dr.med, je osvojila zlatnu plaketu. Ekipu su činili učenici odjeljenja I6: Mladen Ćuk, Milica Kecman, Bojana Panić, Dušan Kos, Bojana Žižak i Sandra Gašić. Zlatna plaketa je osvojena na osnovu razvoja aplikacije "eMedicaLab", u kojoj su objedinjena medicinska znanja i programerske vještine. U izradi aplikacije su zajedno sa našim učenicima učestvovali i učenici banjalučke Gimnazije informatičkog smjera: Lazar Tučić, Aleksa Trikić, Relja Vranješ i Đorđe Ristić, pod vođstvom mentora Marine Marinković, prof. Kao dobitnici najvišeg priznanja na INOST-u, nagrađeni učenici će učestvovati i na predstojećem Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju 2019. I to nije sve.... Projektna sekcija naše škole koju vodi Sanja Đurić, prof. i koju čine učenici drugog razreda Milica Vujasin, Jovana Škeljić, Aleksa Oljača i Teodora Simišić, je osvojila bronzanu plaketu, sa projektom "Kratkometražni film na temu Ogledalo". 

Čestitke!

Više na zvaničnoj stranici Saveza inovatora Republike Srpske

07 May 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici JU Medicinske škole,okupljeni u sekciji Zdravstveno prosvjećivanje koju predvodi Sonja Pralica Marković, dr med. obilježili su Svjetski dan zdravlja. Na Trgu Krajine od 11.00 do 13.00 sati su mjerili krvni pritisak, sećer u krvi, simbolično dijelili voće kao vid zdrave ishrane, kao i informativne letke gdje su opisane koristi od šetnje za fizičko i mentalno zdravlje. Slogan i poruka akcije je bila "Šetnjom do zdravlja", pa su učenici u skladu s tim i prošetali kroz grad sa parolama koje se tiču zdravlja... "Bolje šetnja nego tableta za smirenje", "30 minuta šetnje=30 puta zdraviji organizam", "Ko se sunca krije, svoje zdravlje bije"... neke su od poruka koje su danas obišle grad, u duhu zdravstvenog prosvjećivanja.

Tekst: Sanja Pralica Marković, dr med.

Foto: učesnici

07 Apr 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U krugu Medicinske škole je u subotu 12.05.2012.godine održan Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda. Tom prilikom su zainteresovani osnovci imali priliku da se kod kompetentnih predavača raznih predmeta u okviru 6 zanimanja upoznaju sa važnim aspektima zanimanja kaoje nudi naša škola.
Ove godine se Dan otvorenih vrata održao istovremeno sa Danom sestrinstva što je dodatno obogatilo sadržaj za osnovce. Naime, na više punktova učenici, radnici, gosti... su mogli da izmjere tjelesnu težinu, šećer u krvi, krvni pritisak, kao i da dobiju korisne savjete o zdravom životu.

Snimke načinio Dragan Pucar, školski psiholog
 

15 May 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crveni krst učenici Medicinske škole su u petak 21.10.2011.godine u Zavodu za transfuzijsku medicinu dali 71 dozu dragocjene tečnosti. Rekao je ovo Glasu Srpske direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić.

Više u Glasu Srpske
Fotografija lijevo preuzeta iz Glasa Srpske, fotografija na desnoj strani preuzeta sa interneta

Spisak učenika dobrovoljnih davalaca krvi (71), oktobar 2011.godine: str.1, str.2. i str.3.
26 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U skladu sa Nastavnim planom i programom iz predmeta Fiziologija i Pedijatrija u holu Škole je u periodu od 10. oktobra do 20.oktobra 2011.godine bila postavljena izložba vizuelnih predstava o membranskom i akcionom potencijalu, kao i o prihvatu i njezi novorođenčeta u porodilištu. Poznato je da se pomoću crteža, grafika, dijagrama koje predmet izučavanja vizuelizuju, bolje i trajnije uči i pamti. Tako su učenici, radeći na ovim projektima, ujedno pomogli sebi i drugima.

Membranski i akcioni potencijal---->korišteni VIDEO KLIP
PPPrezentacija, rad učenica Nikoline Žarač i Jovane Vujmilović u saradnji sa dr Snežanom Stefanović, spec.

22 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net