UČENICI PIŠU, STVARAJU, PREVODE... - Evropski dan jezika, 26.septembar, 2014.godine @ 30 Sep 2014

Ove godine su profesori stranih jezika odlučili da obilježe Evropski dan jezika tako što će, prije svega, dati priliku učenicima koji pišu na raznim jezicima da se predstave svojim djelima, a što bi se uobličilo u odgovarajući video. U video nas uvodi učenica drugog razreda Marija Đurić sa svojom otresito konkretnom poezijom. Učenice drugog razreda Danijela Regojević i Milica Perišić su predstavile po dvije svoje pjesme, prva na engleskom, druga na srpskom jeziku, komunicirajući tako sa svijetom na verbalno najsuptilniji mogući način...poezijom. Učenica četvrtog razreda Marija Kozić je čitajući svoj prozni sastav, kako na njemačkom tako i na engleskom jeziku, demonstrirala dvojezičnost, baš u duhu Evropskog dana jezika. Ne volite njemački jezik, ne sviđa vam se? Poslušajte Luku Kajganića, učenika četvrtog razreda, kako čita tekst popularne francuske rap pjesme u svom prevodu na njemački jezik- i ništa više neće biti isto! Učenik drugog razreda Srđan Kovačević je namjenski za Evropski dan jezika napisao prozni sastav u kojem se međusobno prožimaju nježnost i odlučnost.

Pored toga, mnogi učenici su učestvovali u izradi plakata, brošura i natpisa na raznim jezicima kojima su bili oblijepljeni hodnici Škole.

Projekat su organizovali profesori stranih jezika: Sanja Malešević, Nataša Babić, Damir Crnomarković i Dejana Maličević.


News powered by CuteNews - http://cutephp.com

JU Medicinska škola Banja luka - http://medicinska-skola-bl.net