JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Dan žena, 8.mart, je obilježen izložbom učeničkih radova, pretežno poezije, prvenstveno na stranim jezicima, pa i na maternjem jeziku. Izložbu su pripremili učenici članovi sekcija iz stranih jezika (posebno odjeljenja I4, II2 i IV1), a osmislili članovi Stručnog aktiva profesora stranih jezika: Sanja Malešević, dr Minja Golubović i Dejana Maličević. 

Fotografije: dr Minja Golubović

19 Mar 2015 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

      Učenici JU Medicinske škole u Banjaluci rade projekat ,,Ja građanin’’ na temu Uslovi rada u zdavstvenim ustanovama u sklopu predmeta Demokratija i ljudska prava. Prilikom izvođenja vježbi na UB KC Banjaluka i Hirurgiji, suočili su se sa nedostatkom materijala neophodnog za rad.
      Kao sve češći problem sa kojim se pored nedostatka materijala (maske, rukavice, medicinski alkohol, brizgalice..) radnici susreću, jeste nedostatak lijekova na odredjenim odjelima. Neudobni i neadekvatno opremljeni kreveti  najveći su problem samim bolesnicima, koji nerijetko borave u malim sobama i sa po 8 bolesnika, jer prostorije nisu dovoljne da zadovolje kapacitete bolnica. Samim tim, medicinsko osoblje je izloženo još jednom problemu više. To je samo mali dioonog sa čim se osoblje svakodnevno susreće. Ovim projektom zelimo da ukažemo na problem i podstaknemo vlasti da se ozbiljnije pozabave ovom temom. Svi koji su bar nekada bili na klinikama na našim prostorima bili su svjedoci ovog problema, kojeg je što prije potrebno riješiti i omogućiti, kako bolje i kvalitetnije liječenje pacijentima, tako i unaprijeđenje i olakšanje rada osoblju.

    “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenici su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

Download

Autor članka Dijana Bakal, III4

13 Mar 2015 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U školskom prostoru je 27.01.2015.godine proslavljena školska slava Sveti Sava. Tom prilikom su učenici, pod vođstvom Aleksandre Tatić, prof. Srpskog jezika i književnosti, prikazali raznovrstan prigodan program (video-u prilogu!)

Direktor Škole Vladimir Jagodić, mr je uručio poklon najboljoj učenici Jeleni Marjanović. Svečano i zvanično smo našoj donedavnoj radnoj koleginici Savki Obradović, doktoru pedagoških nauka, poželjeli mnogo uspjeha i zadovoljstva na novom radnom mjestu.

Svečanosti su, pored mnogobrojnih radnika i učenika Škole, prisustvovale i kolege koje su nedavno penzionisane, što je, kako to već biva, "utoplilo" cjelokupni ambijent.  

31 Jan 2015 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Iz Nezavisnih novina: "Povodom školske slave – Svetog Save, najbolji učenici 17 banjalučkih srednjih škola, danas 27. januara, dobili su nagrade Grada Banja Luka. Nagrade - 150 KM i knjigu K'o lepi san autora Nadežde Lazarević-Kovačević, na svečanosti koja je održana u Banskom dvoru, najboljim srednjoškolcima je uručila zamjenik gradonačelnika Banje Luke Jasna Brkić. 
U svom obraćanju, Jasna Brkić je čestitala učenicima na ostvarenim rezultatima i istakla da je impresionirana biografijama nagrađenih učenika.
Inače, u Banjoj Luci srednje škole pohađa oko 10.200 učenika."

Među nagrađenim učenicima je bila i učenica JU Medicinske škole Jelena Marjanović (IV5, farmaceutski tehničar).

Fotografije: Aleksandra Nježić, prof.

31 Jan 2015 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 

Iz Nezavisnih novina: Pobjedom u posljednjem kolu nad direktnim konkurentom Gimnazija je 13. decembra ponovo postala najbolja u srednjoškolskom šahu grada Banjaluke.
Medicinska škola nije uspjela da, kao domaćin, odbrani titulu iako joj je protiv odličnih gimnazijalaca bio dovoljan neriješen rezultat.
U konkurenciji 6 ekipa, treće mjesto je pripalo Elektro-tehničkoj školi "Nikola Tesla". Odluka o osvajaču bronze takođe je pala u posljednjem kolu, u kojem su "elektro-tehničari" savladali bronzane iz 2013, ekipu Ekonomske škole, piše brankochess.com
Prisutne su prije početka osmog šampionata pozdravili Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole, i Ostoja Kremenović, predsjednik Upravnog odbora OŠK "Mala rokada". Nakon toga, takmičenje je povlačenjem prvog poteza u partiji Nikola Končar - Nemanja Todić otvorenim proglasio Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS.
Odigran je Berger, a igrači su na raspolaganju imali po 15 minuta za partiju.

Fotografije snimili: učesnici prvenstva...

31 Dec 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U JU Medicinskoj školi je 16.12.2014. godine, s početkom u 18.00 časova, uz prigodan program i podjelu paketića djeci i unucima radnika Škole, obilježen Nikoljdanski praznik. Podjelu paketića je organizovao Sindikalni odbor Škole, dok su program pripremile sekcije stranih jezika i sekcije predmeta Srpski jezik.

U prilogu je video o događaju.

Pjesme sa ilustracijama učenice Marije Đurić (II2): Sveti Nikola / Praznična toplina / Nikoljdan

24 Dec 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la

<< Prethodna stranica ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net