JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

               

Povodom stogodišnjice Velikog rata i sedamnaeste godišnjice bombardovanja SRJ od strane  NATO-a, 24. marta 2016. godine, u našoj školi je održan Kviz znanja iz istorije, uz prigodan program, koji je počeo stihovima Dobrice Erića „Prkosna pesma“.                                                     Takmičenje je bilo ekipno i učestvovali su predstavnici svih prvih razreda. Članovi žirija bili su Aleksandra Puhalić, Nataša Bednarčuk i Branka Štrbac. U finale su se plasirale ekipe I1, I6 i I8 razreda. Prvo mjesto  zauzela je  ekipa I1  (Isidora Ćeranić, Luka Radman i Stefan Blašković). Voditelj programa bila je učenica I5, Tara Novitović. Kviz znanja i program pripremila je prof. istorije, Branka Štrbac, sa članovima Istorijske sekcije u proširenom sastavu.

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Nataša Savičić, I2

 

30 Mar 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić svečano je uručio zahvalanice i pozivnice za besplatan boravak u Srbiji, za 10 učenika koji su nagrađeni za najbolji literarni rad na konkursu "Kako vidim Srbiju u budućnosti". Konkurs koji je postao tradicionalan, organizovan je povodom obeležavanja Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, 15.02.2016. godine.
Čestitajući nagrađenima, Nikolić je rekao je da je izuzetno ponosan na učenike koji su napisali kvalitetne radove, te izrazio nadu da će oni za vreme posete Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, izgraditi nove veze sa vršnjacima iz Srbije. Dodatno je pojasnio da su turističke organizacije pomenutih gradova bile partneri Generalnom konzulatu, tako da će nagrađeni učenici imati priliku da upoznaju veći deo Republike Srbije, između ostalog:
Grad Kragujevac, središte Šumadijskog okruga i četvrti grad po veličini u Srbiji, koji je posle Drugog srpskog ustanka, u vremenu od 1818. do 1841. godine bio prestonica oslobođene Srbije, kada se zasnivala država i počelo formiranje mreže srpskih gradova,  i njegova turistička organizacija, od 13. do 15. maja, ugostiće:
Srđana Kovačevića, učenika Medicinske škole iz Banjaluke i Milutina Ćelića, takođe učenika Medicinske škole iz Banjaluke, kao i njihovu nastavnicu Milicu Pašić.

Tekst je preuzet sa zvaničnog sajta Generalnog konzulata Republike Srbije...više

Fotografije su preuzete sa zvaničnog sajta Generalnog konzulata Republike Srbije.

 

11 Mar 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 

Povodom rođendana Republike Srpske, Republički Pedagoški Zavod je raspisao konkurs na temu "Moja Republika Srpska", na kojem je JU Medicinska škola osvojila 1.mjesto. Učenik koji je osvojio prvo mjesto na nivou Republike Srpske je Srđan Kovačević- lll7, zubni tehničar, sa Milicom Pašić, prof. Srpskog jezika i književnosti. Tim povodom priređen je prijem kod predsjednika Republike (Palata predsjednika), gdje su prvoplasirani na konkursu bili počasni gosti. Pored toga, u Stanarima je 9. januara, u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda, održana Svečana akademija, na kojoj su zvanično uručene nagrade.

Rezultati literarnog konkursa (preuzeto sa sajta RPZ RS)

U Medijima: RTRS, Srpska Danas, 11.01.2016. / RTRS, Dnevnik 2, 11.01.2016. (od 28:55) / RTRS, Jutarnji program, 12.01.2016.(od 40:25) /  Liftovanje (ATV, Video) / Nezavisne novine / Štampa

Izvještaj: Milica Pašić, prof.

Foto: učesnici prijema

09 Jan 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U Domu omladine u Banjoj Luci 29.12.2015.godine, s početkom u 20.00 časova, su u organizaciji Savjeta učenika Škole (Nataša Bednarčuk, predsjednik SU) pod okvirnim nazivom Kreativni ispad nastupile sekcije JU Medicinske škole: Dramsko-prevodilačka (engleski jezik, dr Minja Golubović, prof.) i Deutschklub (njemački jezik, Dejana Maličević, prof.) predstavivši se sa predstavom na engleskom jeziku "My father's private dancer" i kratkim školskim filmom na njemačkom jeziku "Bis zum nächsten Mal". Pored toga, učenica trećeg razreda Danijela Regojević, koja već godinama piše poeziju na engleskom i na srpskom jeziku, je u nekoliko navrata, ujedno vodeći publiku kroz program, pročitala nekoliko svojih pjesama, čime je koncepcija Kreativnog ispada učinjena potpunom i zaokruženom. Zahvaljujemo publici na posjeti i podršci i obećavamo još sličnih ispada. Učesnici: Plakat

Plakat: Mila Komosar, III1

Fotografije: Boško Trifunović, III2

01 Jan 2016 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net