JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Izvod iz članka sa potrala SPKD "Prosvjeta":

SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Banja Luka, s ciljem podizanja svijesti o značaju kulture danas, naročito kod mladih, podržala je rad mladih entuzijasta iz srednje Medicinske škole iz Banje Luke, i prikazala njihovu predstavu pod nazivom "Trijumf romantizma", 11. decembra 2019. godine, koju su održali u punoj sali Doma omladine, za svoje kolege iz srednje škole. Projekat potekao ispod pera učenice trećeg razreda, Nikoline Erak, objedinio je sve one teme o kojima se danas vode diskusije i nerijetko petljaju velike zavrzlame među ljudima. Predstava koja je nastala, "u učionici", među prijateljima, sa nadahnućem njihove profesorke Milice Pašić, poseban je dokaz koji svjedoči o mogućnostima kretaivnosti i entuzijazma u jednoj stručnoj školi, te svojevrstan primjer svim ostalim profesorima i učenicima, kako se u jednoj školskoj sredini može pripremiti jedan divan komad, u simbiozi između profesora i učenika... Cijeli članak 

Tekst i fotografije: SPKD "Prosvjeta"

27 Jan 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

                                           

Posjetili smo Arhiv Republike Srpske, 10.12.2019. godine. Gostoprimstvo nam je ukazao arhivista Goran Đuran. U čitaonici nas je ukratko upoznao sa istorijatom Arhiva, sa vrstama dokumenata koji se u njemu čuvaju kao i o načinu sortiranja i čuvanja istih. Zatim smo se obreli u prostoriji za digitalizaciju gdje smo mogli vidjeti najsavremeniji skener koji omogućava čuvanje najstarijih dokumenata. Na kraju smo imali čast da posjetimo depo u kojem su smještene moderne stalaže za odlaganje arhivske građe. Učenici su sa velikom pažnjom i interesovanjem pratili i slušali arhivistu.
 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: arhivista

 

18 Dec 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi Istorijske sekcije, u pratnji Branke Štrbac, posjetili su izložbu „50 godina od zemljotresa u Banjoj Luci“, u sklopu obilježavanja pola vijeka od zemljotresa koji je, 27. oktobra 1969. godine, razorio Banju Luku. U ovom zemljotresu poginulo je 15 osoba, 1117 povrijeđeno, a uništeno 86 000 stanova, 266 školskih objekata i veliki broj drugih ustanova. Učenici su imali priliku da vide fotografije, dokumenta i štampu iz tog perioda, kao i kratak dokumentarni film.
 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

 

24 Nov 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom obilježavanja osam vijekova Srpske pravoslavne crkve, članovi Istorijske sekcije su pripremili školsku izložbu.  Nakon što je Stefan Nemanjić, 1217. godine, obezbijedio Srbiji rang kraljevine, njegov brat, hilandarski monah Sava je kod nikejskog cara izdejstvovao osnivanje autokefalne Srpske arhiepiskopije, 1219. godine. Nikejski car i vaseljenski patrijarh su,  posebnom ispravom, proglasili Savu prvim srpskim arhiepiskopom. Od tada se širom Srbije, kao i u  krajevima van Srbije,  gdje su Srbi živjeli, podižu crkve i manastiri. Car Dušan je, 1346.godine, srpsku arhiepiskopiju izdigao u rang patrijaršije.   

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

09 Nov 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 


Početkom maja 2019. godine, učenici IV6, smjer farmaceutski tehničari, u pratnji profesorice Marine Kuburić, posjetili su fabriku lijekova "Hemofarm" d.o.o. Banjaluka. 

Posjeta je realizovana u sklopu nastave farmaceutske tehnologije, kako bi se učenicima približila industrijska proizvodnja lijekova, o kojoj su učili na teorijskoj nastavi. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa principima dobre proizvođačke prakse i proizvodnim procesima, kao i da posjete laboratoriju za kontrolu kvaliteta čvrstih ljekovitih oblika.

Zahvaljujemo se zaposlenima u "Hemofarmu" d.o.o. na srdačnom prijemu.

13 May 2019 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na poziv Ministarstva prosvjete i kulture učenici naše škole su  prisustvovali  pomenu i parastosu žrtvama ustaškog zločina genocida u Spomen – području Donja Gradina. Imali smo priliku da pogledamo izložbu  likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola na temu „Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac – Donja Gradina” i da prisustvujemo dodjeli nagrada  za najbolje literarne i likovne radove. Među najboljim literarnim radovima našao se i rad učenice VI razreda JU OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja,  Danice Mandrapa, čukunuke Svetog mučenika jasenovačkog Vukašina. Pohvaljeni su likovni radovi učenica naše škole, Sandre Vukman, Anje Lolić i Tijane Šipka. Poslije polaganja vijenaca na grobnom polju „Topole“, prisustvovali smo parastosu svim žrtvama jasenovačkog logora.
Učenici su putovali u pratnji profesora istorije, direktora i sekretara škole.
 
Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: David i Branka

12 May 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na 21. Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST MLADIH 2019" ekipa JU Medicinske škole, predvođena mentorima Sanjom Stupar, prof. i Daliborkom Savičić, dr.med, je osvojila zlatnu plaketu. Ekipu su činili učenici odjeljenja I6: Mladen Ćuk, Milica Kecman, Bojana Panić, Dušan Kos, Bojana Žižak i Sandra Gašić. Zlatna plaketa je osvojena na osnovu razvoja aplikacije "eMedicaLab", u kojoj su objedinjena medicinska znanja i programerske vještine. U izradi aplikacije su zajedno sa našim učenicima učestvovali i učenici banjalučke Gimnazije informatičkog smjera: Lazar Tučić, Aleksa Trikić, Relja Vranješ i Đorđe Ristić, pod vođstvom mentora Marine Marinković, prof. Kao dobitnici najvišeg priznanja na INOST-u, nagrađeni učenici će učestvovati i na predstojećem Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju 2019. I to nije sve.... Projektna sekcija naše škole koju vodi Sanja Đurić, prof. i koju čine učenici drugog razreda Milica Vujasin, Jovana Škeljić, Aleksa Oljača i Teodora Simišić, je osvojila bronzanu plaketu, sa projektom "Kratkometražni film na temu Ogledalo". 

Čestitke!

Više na zvaničnoj stranici Saveza inovatora Republike Srpske

07 May 2019 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net