JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
21 Apr 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Najnoviji uspjeh sportskih sekcija:

 

07 Mar 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 

„Zato hoću mira, da opelo služim
Bez reči, bez suza i uzdaha mekih,
Da miris tamjana i dah praha združim
Uz tutnjavu muklu doboša dalekih.“

Ovi stihovi Milutina Bojića  prethodili su molebanu i istorijsko – poetskom času  u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“,  održanom  7. februara 2020. godine, posvećenom ubijenim učenicima te škole.
Tog dana, 1942. godine, hladnim oružjem, bez ijednog ispaljenog metka, u selima Motike, Šargovac, Drakulić i rudniku Rakovac, ustaše su usmrtile 2300 Srba, od toga 551 dijete. Istoga dana  u školi u Šargovcu  ubili su 52 učenika  samo zato što su bili Srbi. 
Članovi Istorijske sekcije naše škole bili su dio sjećanja na ovaj tragičan događaj.                                                               
Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografija: Branka Štrbac, prof.

18 Feb 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 

U petak 07.02.2020. godine je organizovana posjeta predivno priređenoj izložbi "Miroslavljevo jevanđelje" i "Zlatne niti ćirilice". 

12 Feb 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Kreativni ispad, kao svojevrsni brend Medicinske škole, je u svom sedmom izdanju, u trodnevnom nastupu od 3. do 5. februara 2020. godine, uspio da u toj mjeri istovremeno bude kreativan i komunikativan (a i ispad) da je sve tri večeri amfiteatar u Domu omladine bio pun publike koja je veoma temperamentno reagovala na bravure na sceni. Podsticanje učeničkog stvaralaštva, što je izvorna ideja Kreativnog ispada, je zadovoljeno na više načina, prvo- kroz autorsku predstavu učenice Milice Vujasin, a zatim i kroz brojne interpretacije koje nose pečat originalnosti, nadahnuća i temeljne pripremljenosti. Organizacija je bila na visokom nivou, kako što se tiče konceptualnosti svake od tri večeri (prvo veče- recitali i kabare, drugo veče- ples i skečevi na engleskom jeziku, treće veče- pozorište), tako i sa tehničke i praktične strane. Da bismo mi u publici imali taj utisak lakoće i opuštenog vladanja scenom, nesumnjivo je moralo biti uloženo veoma mnogo rada, vremena i energije. Isplatilo se!

Kreativni ispad 7 je organizovan od strane Savjeta učenika i prof. Sanje Đurić, mr. 

Plakat / Promotivni video

08 Feb 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Izvod iz članka sa potrala SPKD "Prosvjeta":

SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Banja Luka, s ciljem podizanja svijesti o značaju kulture danas, naročito kod mladih, podržala je rad mladih entuzijasta iz srednje Medicinske škole iz Banje Luke, i prikazala njihovu predstavu pod nazivom "Trijumf romantizma", 11. decembra 2019. godine, koju su održali u punoj sali Doma omladine, za svoje kolege iz srednje škole. Projekat potekao ispod pera učenice trećeg razreda, Nikoline Erak, objedinio je sve one teme o kojima se danas vode diskusije i nerijetko petljaju velike zavrzlame među ljudima. Predstava koja je nastala, "u učionici", među prijateljima, sa nadahnućem njihove profesorke Milice Pašić, poseban je dokaz koji svjedoči o mogućnostima kretaivnosti i entuzijazma u jednoj stručnoj školi, te svojevrstan primjer svim ostalim profesorima i učenicima, kako se u jednoj školskoj sredini može pripremiti jedan divan komad, u simbiozi između profesora i učenika... Cijeli članak 

Tekst i fotografije: SPKD "Prosvjeta"

27 Jan 2020 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

                                           

Posjetili smo Arhiv Republike Srpske, 10.12.2019. godine. Gostoprimstvo nam je ukazao arhivista Goran Đuran. U čitaonici nas je ukratko upoznao sa istorijatom Arhiva, sa vrstama dokumenata koji se u njemu čuvaju kao i o načinu sortiranja i čuvanja istih. Zatim smo se obreli u prostoriji za digitalizaciju gdje smo mogli vidjeti najsavremeniji skener koji omogućava čuvanje najstarijih dokumenata. Na kraju smo imali čast da posjetimo depo u kojem su smještene moderne stalaže za odlaganje arhivske građe. Učenici su sa velikom pažnjom i interesovanjem pratili i slušali arhivistu.
 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: arhivista

 

18 Dec 2019 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net