JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici naše škole su treću  godinu uzastopno  osvojili  prvo mjesto na republičkom takmičenju iz istorije, zbog čega su pozivani na prijem kod Ministra prosvjete i kulture. U ovoj školskoj godini  Republičko takmičenje iz istorije održano je u Doboju, 27.4.2013.godine, a prvo mjesto osvojila je učenica I4 razreda, Nataša Bednarčuk. Nagrada joj je dodijeljena na prijemu u Ministarstvu, 18.6.2013.godine, gdje je išla  u pratnji svog mentora, Branke Štrbac.Prijem je organizovan za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo mjesto na republičkim takmičenjima.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

 

15 Jul 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Clanovi CC tima su uzeli ucesce u jednom zanimljivom I korisnom projektu u organizaciji Humanitarnog Udruzenja DUGA I 11.6.2013. ucestvovali u radionici na tu temu. Radionica je bila izuzetno korisna I zanimljiva I svi smo zktivno ucestvovali. Prisutni su bili predstavnici udruzenja, clanovi CC tima, predstavnici MUP-a, nekoliko neuropsihijatara iz Centra za mentalno zdravlje, volonteri udruzenja, nekoliko predstavnika lokalne zajednice, itd. Ono sto je posebno znacajno je to sto sa svakim nasim korakom u pravcu ove teme, javnost, tj. ono koji ucestvuju bivaju sve  svjesniji ozbiljnosti ove teme. Naime, ovo vise nije tema o kojoj se govori kao nekada – ljudi cuju pa kao da I ne cuju. Nama je drago sto uspijevamo probuditi I mlade I stare I zene I muskarce da sve vise I sve aktivnije razmisljaju o toj temi. Svi dajemo svoj doprinos I drago nam je zbog toga, ipak je jedna od nasih vodecih ideja – humanost. Isto tako, veoma vazno je spomenuti da je CC tim I tamo predstavio svoj rad I svoje aktivnosti. Predstavnici DUGE su odusevljeni nasim radom I u planu je potpisivanje ugovora o saradnji. Duga planira osnovati podmladak tako da ce clanovi CC tima biti clanovi DUGE I aktivno se baviti humanitarnim I volonterskim radom. I da, ponosni smo na nasu Nikolinu koja je predstavila sta je to CC tim zamislio kao rjesenje jedne teske situacije nasilja u porodici.

Članak napisala Natasa Babic
Fotografije snimili članovi CC-Team-a
 

25 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi Istorijske sekcije naše škole,  prisustvovali  su obilježavanju Dana proboja logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac, u Donjoj Gradini, 12.5.2013. godine. U 11.30 su prisustvovali otvaranju izložbe likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola RS, na temu: Jasenovac, kao i dodjeli nagrada  učenicima, autorima najboljih likovnih i literarnih radova na istu temu. U 12 časova su svojim prisustvom uveličali polaganje vijenaca, parastos svim stradalim u jasenovačkom logoru, a zatim i obraćanje najviših zvaničnika RS, Izraela i Srbije, kao i predstavnika Roma. Učenici su putovali u pratnji voditelja sekcije, Branke Štrbac.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

25 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA

AKTIV DRUŠTVENIH NAUKA

PREDMET: DEMOKRATIJA I LJUDSKA PRAVA

TEMA STRUČNOG USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA: INTERAKTIVNO UČENJE U SREDNJIM ŠKOLAMA

Slavica Klepić, prof.

školska godina 2012/2013.

Tema stručnog usavršavanja nastavnika: INTERAKTIVNO UČENJE U SREDNJIM ŠKOLAMA

Radionice kao okvir za aktivno učenje

Pojam radionica Primjena RADIONICA u vaspitno-obrazovnom radu, kao svojevrsne pedagoško-psihološke inovacije, najviše je vezana za sprovođenje programa psihosocijalne pomoći u cilju ublažavanja posljedica rata. Ove programe su

16 Jun 2013 Objavio/la Slavica Klepic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru Projekat sedmice za školsku 2012/13.godinu učenice odjeljenja III6 Jovana Draganović i Irena Račić su prevele jedan kratki dokumentarac sa Njemačkog na Srpski jezik. Rezultat je prezentovan svim okupljenim učenicima i profesorima. Tematika videa je svakako bliska svima nama koji svakodnevno koristimo sredstva savremnih komunikacija pa tako ponekad poželimo da pobjegnemo od svega toga.

14 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

      Opštinsko takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava, projekat "Ja,građanin" održano je 20.04.2013.godine u Tehnološkoj školi a organizator takmičenja je Republički pedagoški zavod.
     U takmičenju je uzelo učešće 9 banjolučkih srednjih  škola. Pobjednik  na ovom takmičenju bila je škola domaćin sa temom "Banjolučki baskućnici". 
     Naša škola odnosno pobjednice na školskom takmičenju, učenice trećeg osam, zauzele su počasno TREĆE MJESTO.
          ČESTITAMO, u ime naše sekcije!

14 May 2013 Objavio/la Slavica Klepic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la

<< Prethodna stranica ... 2 ... 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net