JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

KOMITET MEDICINSKE ŠKOLE NAJBOLJI KOMITET


    U subotu, 21. marta 2015. u amfiteatru Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci održan je „Regionalni forum Banja Luka 2015“ u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske i  Lokalnog tima Banja Luka Evropskog parlamenta mladih, a koji predstavlja simulaciju rada Evropskog parlamenta. 

   Medicinska škola je na ovom forumu predstavljala komitet ENVI (Životna sredina, hrana i javno zdravstvo). Predstavnici naše škole: Nikolina Grbić, Haris Biščević, Jelena Janković, Nataša Bednarčuk, Ana Stamenić, Stefani Rokvić, Milica Perišić i Vedrana Šajinović,  govorili su o problemima u zdravstvu Bosne i Hercegovine. Oni su istakli da su najveći, a ujedno i najaktuelniji problemi predugačke liste čekanja na dijagnostičke preglede, cijene i nedostatak lijekova i sve veći otpor roditelja da njihovo dijete primi vakcinu. Učenici su za te probleme izradili rezoluciju koju su iznijeli na Regionalnom forumu. Rezolucija je jednoglasno usvojena, a komitet Medicinske škole je proglašen za najbolji komitet na ovogodišnjem „Regionalnom forumu Banja Luka 2015“.
   Pored Medicinske škole, na Regionalnom forumu su učestvovale i druge škole iz Banje Luke, a to su Gimnazija, Ekonomska škola, Građevinska škola i Katolički školski centar „Ivan Merž“. Diskutovalo se o ekonomskom prosperitetu, ulasku BiH u NATO, kulturi, obrazovanju, ljudskim pravima. 
   Regionalni forum Banja Luka 2015 imao je za cilj podstaći učesnike na kritičko razmišljanje, razviti njihove retoričke i debatantske vještine i skrenuti pažnju učesnicima na važnost informisanja o svjetskim dešavanjima.

Download

Tekst: Nataša Bednarčuk, zamjenik predsjednika Savjeta učenika JU Medicinske škole

Fotografija: Učesnici Foruma

Komentari 0
22 Mar 2015 Objavio/la: deJAna_admin

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net