JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA, FARMACIJA, PRIR.NAUKE

STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / SPORT / AIKIDO / MATEMATIKA, FIZIKA, INFORMATIKA / ARHIVA

ARHIVA

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U Medicinskoj školi je u utorak, 18.09.2012.godine, s početkom u 18.30 časova, održano književno veče na kojem su prisustvovali brojni bivši učenici naše škole, renomirani književnik i bivši radnik Škole Tihomir Levajac, aktuelni profesori Srpskog jezika Bogdan Lakić, Milica Mrđen, Aleksandra Tatić i Aleksandra Vukelić, predstavnik Uprave Medicinske škole, pomoćnik direktora Mirko Jović, prof. te brojni sadašnji učenici i ostali gosti.
Središnja ličnost je ipak svakako bila bivša učenica Škole, gospođa Ljubica Topić Peckmann, renomirani književnik koji živi i radi u Njemačkoj. Gospođa Topić Peckmann je pročitala svoju kratku priču o upisu izvjesne djevojke u medicinsku školu. Da li treba naglasiti da je priča zapravo autobiografskog karaktera, iako napisana u trećem licu? Nakon toga čuli smo brojne kratke, efektne, jednostavne i snažno slikovite autorkine pjesme. Poezija uostalom i jeste autorkino najjače područje. Učenici su takođe imali priliku da predstave svoje pjesme.
Obogaćeni za jedno novo, osvježavajuće iskustvo, prisutni su nastavili druženje u banjalučkim restoranima.
21 Sep 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
Poštovani učenici, roditelji, kolege...

Želim vam ugodan, radan i vedar početak nove školske godine. Ujedno pozivam kolege i učenike da se pridruže kreiranju školskog sajta.

Detaljno uputstvo o tome pročitati
ovdje.

Srdačan pozdrav.
WEB Administracija

03 Sep 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U subotu, 24.03.2012.godine, Medicinska škola Banja Luka je ugostila brojne učenike i profesore, kao i zvaničnike Ministarstva Prosvjete i kulture te Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, radi održavanja sljedećih takmičenja:
-Opštinsko takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava
-Regionalno takmičenje iz Srpskog jezika
-Regionalno takmičenje iz Odbojke za momke
Na takmičenju iz Demokratije i ljudskih prava prvo mjesto je osvojila Građevinska škola; Medicinska škola (odjeljenje III3) je osvojila treće mjesto sa temom Samoubistvo.
Na takmičenju iz Srpskog jezika najbolje plasirana učenica iz Medicinske škole je osvojila 5.mjesto.
Na takmičenju iz Odbojke prvo mjesto je osvojila Elektrotehnička škola.
Takmičenja su, zahvaljujući dobroj organizaciji sprovedenoj od strane uprave Škole, protekla u vedrom raspoloženju.
28 Mar 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
Osmog marta su radnici i učenici Škole imali priliku da se, učestvujući u raznolikoj prezentaciji i tematskim radionicama, podsjete na istorijsku i pravnu pozadinu Dana žena. Prezentaciju je pripremila školska bibliotekarka Sabiha Komnenić, prof, a, pored brojnih učenika,  prisustvovali su pomoćnik direktora Mirko Jović, profesor Demokratije i ljudskih prava i Slavica Klepić, profesor Sociologije i etike. Radionice su se zasnivale na primjerima iz stvarnog života, pri čemu su učenici izrazili sopstveni stav o stanju u društvu na temu ravnopravnosti polova.

PPPrezentacija 
28 Mar 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
Dana 2.3.2012. godine, članovi sekcije farmaceutske grupe predmeta posjetili su zdravstvenu ustanovu ”Moj apotekar” u Banjaluci. Ovom prilikom saznali su više o organizaciji i vođenju savremene apoteke, zakonskoj regulativi u ovoj oblasti, kao i problemima koji se mogu pojaviti u svakodnevnom radu. Magistra farmacije Slađana Šolak pokazala im je dijelove apoteke, obavezne uređaje i literaturu koju svaka apoteka treba da ima. Učenike su najviše zanimali lijekovi i OTC preparate. Na ovaj način, članovi sekcije su imali priliku da na makar kratko vide karakteristike posla koji ih čeka u budućnosti. Ovom prilikom se zahvaljujemo zdravstvenoj ustanovi ”Moj apotekar” i magistri Šolak.

Autori teksta i fotografija: Profesori farmaceutske grupe predmeta
28 Mar 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U organizaciji Sindikalnog odbora Medicinske škole u petak, 13.decembar 2012.godine, održana je svečana dodjela paketića djeci i unučićima radnika Škole. Sveti Nikola je razgovarao sa djecom, podsticao ih da pokažu pred svima svoje umijece recitovanja, pjevanja, a i zaključivanja. U razdraganom, poletnom ambijentu, punog nasmijanih lica i bezazlenih šala, mališani, a i mi ostali, su se lijepo i opušteno družili više od sat vremena.
30 Jan 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
22 Jan 2012 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net